Pressiteade – EKN valimised

37 kandidaati valiti Eestlaste Kesknõukogu Kanadas (EKN) liikmeteks Kanada eestlaste poolt.

Valimistoimkond töötab põhikirja alusel ja põhikirjas on öeldud:
Valitakse valimisteks kinnitatud kandidaatide arv miinus viis kandidaati. EKN valitud kooseisu moodustavad vähemalt 25 ning maksimaalselt 40 valitud liiget. (põhikiri paragrahv 3a) Ülejäänud on asetäitjad. Kuna oli 42 kandidaati, 37 kandidaati on liikmed, kes on lisatud nimekirjas. Valimiste tulemused kinnitakse täiskogu poolt jaanuari lõpus, kus ka valitakse uus esimees ja juhatus.

Soovin tänada valimistoimkonna abilisi hääletuspunktides ja häältelugemisel Eesti Majas ja Tartu College'is: Maarika Lepik, Anneli Tamm, Liis Jakobson, Annike Tork, Anne Tork, Margus Aruja, Inga Eichenbaum, Tiiu Agur, Erika Kessa, Katrin Tamm, Heli Vanaselja, Silvi Raud, Hendrik Tork, Talvi Parming ja kõige rohkem Kristi Doughty.

853 inimest hääletasid valimistel, mis on tunduvalt rohkem kui eelmisel korral. Viit sedelit ei loetud, kuna rohkem kui 25 kandidaati valiti hääletaja poolt, 13 inimest proovisid hääletada ilma hääletussedelita ja 2 proovisid hääletada kaks korda, kokku ei loetud kehtivaks 20 sedelit (2,34%); 25% hääletajatest hääletasid hääletamispunktides ja 33.5% hääletasid esimest korda EKNi valimistel.

Iga valija võis 25 kandidaati valida ja valijad hääletasid keskmiselt 15 kandidaadile. Kuu lõpus esitame rohkem statistikat ja avaldame neid siis ka ajalehes.

Valitud Liikmed: Marcus Kolga (531 häält), Laas Leivat (514), Kristiina Valter (496), Tõnu Altosaar (482), Charles Kipper (459), Ellen Leivat (458), Peeter Nieländer (432), Markus Hess (430), Aarne Tork (420), Marta Kivik (413), Reet Marten Sehr (406), Paul Läänemets (379), Anne Liis Keelmann (375), Kairi Taul Hemingway (365), Mihkel Kütti (344), Helgi Leesment (332), Robert Trei (307), Mart Leppik (298), Piret Komi (288), Toomas Merilo (287), Sven Linkruus (282), Margus Tae (266), Arvo Marits (263), Reet Hess (262), Katrin Otsa (261), Taavi Tamtik (257), Nick Kazakoff (255), Evi Vahtra (255), Jaan Hess (240), Killi Mirka (237), Brigid Zurock (225), Robert Kimsto (218), Urve Tamberg (217), Olev Rumm (215), Kalev Hess (211), Toomas Tammark (202), Rein Ende (191).

Järgmised kandidaadid on asetäitjad: Jaanus Kimsto, Mari Sild, Linda Soolepp, Ruho Paluoja ja Jaan Ranne.

Palju õnne kandidaatidele ja loodame, et saate energiliselt asuda koostööle, et sihte saavutada ja tugevdada tuleviku eestlaste kogukonda Kanadas.

Valimistoimkond
Mari Ann Tammark